úterý 1. března 2016

DIY: Jak našetřit více peněz

Po dlouhé odmlce Vás opět zdravím! Dnes jsem si připravila takový trochu zamýšlející se článek nad tím, jakou váhu mají peníze v našich životech a jak jsme občas v dobré náladě a chceme nakupovat. Být dospělý znamená zodpovědnost. A protože mám velké plány do budoucna, ale není nademnou žádná tvrdá ruka, co by mi říkala "Neutrácej ty peníze, chceš je přece na svoje bydlení!", tak jsem musela zakročit a udělat asi tu nejběžnější věc, kterou praktikuje spoustu lidí. Udělala jsem si nádobku, kam budu házet 5 koruny a 50 koruny. A když budu mít dobrou náladu, tak třeba i něco jiného, a nebudu to moct vzít zpět. Zamyslela jsem se ještě nad dalšími věcmi, které by mi mohly pomoct šetřit, a tak jsem Vám je sepsala (a taky jsem si urovnala, že musím opravdu šetřit).

1. Mým prvním tipem je tedy lahev, do které budu házet peníze. Doufám, že v nákupním návalu papír neroztrhám :D Myslím, že láhev ještě nějak ozdobím, aby do ní nebylo vidět! Výroba je úplně jednoduchá, popřípadě můžete sledovat můj foto návod :)

2. Mou druhou radou je založit si účet. Už od 15 let ho mám a můj měsíční limit 1500 Kč mi sice zrovna dvakrát nevyhovuje (když si chci koupit něco dražšího), ale krásně tak šetřím. I přes to, že mi je už 18 a limit můžu navýšit, tak přemýšlím, že ho tak nechám :D Protože i když člověk něco opravdu chce, tak prostě němůže!

3. Mějte co nejvíce peněz na účtě, ne u sebe v hotovosti. Myslím si, že tento bod je jasný. Najednou dostanete náladu nakupovat a nejen, že utratíte ten 1500 korunový limit, ale také všechno, co budete mít u sebe.

4. Spočítejte si, jaký máte měsíční příjem (kapesné, brigáda) a snažte se neutratit nejlépe nic :D nebo méně, než je Váš příjem. S tímto v poslední době trochu bojuju, protože jsem začala chodit cvičit a zrovna mi skončila brigáda, ale hledám nové místo a kapesné to vždy jistí!





Doufám, že pro Vás byl tento článek užitečný a že některé rady použijete, nebo se při nejmenším zamyslíte nad hodnotou peněz :) To je pro dnešek vše
Vaše Luci

4 komentáře :

  1. Kasičku s padesátikorunama taky praktikuju a je to výborná věc. Letos jsme tam zatím zvládli s přítelem naházet 2 tisíce, což se určitě bude hodit na dovolenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to se těším, co tam za rok bude! :)

      Vymazat
    2. Ono to tam nabývá docela rychle, když tam fakt hodíš každou pajdu :) takže přeju, ať tam máš co nejvíc :)

      Vymazat
    3. Děkuju! :) A vy si užijte dovolenou! :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)