pondělí 24. srpna 2015

RECIPE: Vesnická zeleninovo - žampionová omáčka

Jsou prázdniny, což znamená, že jsem doma převážně sama, takže se o sebe musím postarat. Šla jsem nakoupit nějaké oříšky na domácí müsli, ale koupila jsem si i žampióny. A protože máme zahrádku, která nám letos nadělila hojnou úrodu, tak jsem do omáčky přidala cuketu. Je to rychlé, chutné a můžete si k tomu dát cokoliv.

Podívejte se, co budete potřebovat:
kelímek smetany na vaření
žampiony (dle chuti)
cuketa (dle chuti)
2 - 3 stroužky česneku
jakékoliv bylinky
sůl
Nejprve si očistíme a nakrájíme žampiony s cuketou. Cuketu nemusíte oloupat, aby příliš nezměkkla. Potom si orestujeme a osolíme žampiony. Jakmile budou hotové, dáme je do nějaké misky a místo nich dáme do hrnce cuketu, kterou také osolíme. Po chvilce restování ji zalijeme trochou smetany. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilku povařit, aby cuketa trochu změkla. (POZOR nespalte!) Potom už jen nasypeme orestované žampiony a začneme přilévat zbytek smetany, vymáčkneme nebo nakrájíme česnek, přidáme různé bylinky a případně ještě dosolíme. 

Můžete si to dát s rýží, kuskusem nebo bulgurem. Já si to dnes udělala jako salát s kuřecím na rychlo a celozrnými kolínky. Doufám, že recept vyzkoušíte, můžete mi posílat fotky na mail: luci.cheerhood@gmail.com Snad Vám bude chutnat a užijte si zbytek prázdnin :)
Vaše Luci

2 komentáře :

  1. Mňam! Určitě ji vyzkouším. :)
    novakovakristyna.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš mi pak poslat fotky na mail, jak jsi to zkombinovala ty :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)