pondělí 17. srpna 2015

ALPY day 1&2

Zdravím Vás z Alp! Udělali jsme si na pár dní výlet do sousedního Německa, konkrétněji do Bavorska. Bydlíme v malé vesničce, kde jsou všude krávy, které doprovází venkovský vzdoušek.
V den příjezdu jsme se ubytovali a vyrazili do městečka Füssen, které leží nedaleko naší chaty. Prošli jsme historické centrum a šli hledat, kde si dáme večeři. Bylo něco kolem sedmé, takže všechny restaurace se hemžili lidmi a my neměli šanci se někam dostat. Nakonec jsme zašli do uličky, kudy nikdo nešel. Našli jsme krásnou staroněmeckou hospůdku, kde jsme si dali pořádné jídlo (sami se můžete podívat na jedné z fotek). 

 Další den jsem započala snídaní s výhledem na Alpy a pustila jsem se do psaní tohoto článku (snad ho večer dopíšu a zveřejním Ups...). Potom jsme vyrazili na nejvyšší horu Německa, což je Zugspitze. Cesta měla trvat hodinu a pár minut, ale doprava je tady opravdu špatná, takže se cesta protáhla tuším na dvě hodiny. Pod lanovkou jsme naštěstí nečekali a během čtvrt hodiny jsme byli v lanovce. Na vrcholku jsme se zdrželi zhruba hodinu. Je tam několik teras, na které je možnost se podívat. V opravdu nejvyšším bodě jsme bohužel nebyli. Uvidíte na fotkách, že ke zlatému kříži se musí ještě dohorolezit.

Tyto dva dny nám svítilo sluníčko, potom už bohužel pršelo (a přišlo to do Česka). Fotky ze zbylých dvou dnů uvidíte za pár dní :) 
Vaše Luci

2 komentáře :

Děkuju za každý komentář :)