čtvrtek 27. srpna 2015

ALPY day 3&4

Jsem tu s dalším příspěvkem z Alp! Dnes Vám ukážu dva nejznámější a nejnavštěvovanější německé zámky - Neuschwanstein a Hohenschwangau (ach jo ty jejich názvy...) a známé město Regensburg nebo - li Řezno.
V sobotu dopoledne jsme vyrazili na zámky. Pod nimi jsou čtyři obrovská parkoviště. Potom jsme se rozhodovali, na kterou stavbu se půjdeme podívat nejdříve. Šli jsme na méně slavný Hohenschwangau. Vedla tam klidná, asfaltová a zhruba desetiminutová cesta lesem. Udělali jsme několik fotek a pokračovali jsme na Neuschwanstein. Cesta vedla také lesem, byla ale mnohem delší a lidnatější. Zámek byl opravdu obrovský a krásný! Ani na jednom zámku jsme nebyli na vnitřní prohlídce, protože bylo všude spoustu lidí a na Neuschwanstein se musí udělat rezervace pár dní předem (což jsme nevěděli). Večer jsme jeli opět do městečka Füssen, kde byl nějaký festival. Zašli jsme na večeři a zmrzlinu a jeli jsme zas domů. 
V neděli nás čekala cesta domů. Původně jsme se chtěli zastavit v Mnichově, ale to nakonec nevyšlo, tak jsme se podívali do Regensburgu. Prošli jsme centrum, které je opravdu krásné!! Je tam spoustu cukráren, kaváren a restaurací. Narazili jsme také na velké historické stavby. Nejvýznamnější z nich je asi katedrála. Pak už jsme jeli domů a tím skončil náš krásný výlet do Německa! 
Děkuju za ohlas u prvního článku, snad se tenhle bude líbit minimálně stejně a zas někdy příště :)
Vaše Luci

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuju za každý komentář :)