neděle 15. května 2016

PO PAMÁTKÁCH V LIVERPOOLU

Jak jsem psala na facebookovou stránku Cheerhoodu (ZDE), byla jsem 8 dní na cestách. Pokud sledujete můj Instagram (ZDE), už víte, kde všude jsem byla. A jestli ne, tak se to dozvíte v tomto článku a i v několika dalších. 
Trávili jsme spoustu času v autobusu (spaním, čtením, přemýšlením...) Krásně jsem si srovnala odpočinula a srovnala myšlenky - jaká chci být, co chci dělat a co dál s blogem. Vím, že jsem se posledních pár měsíců věnovala hlavně zdravému životnímu stylu a to bych chtěla změnit. Teď nás čeká několik příspěvků o cestování a také připravuji outfit (kterých bude v tomto počasí doufám více). Měli byste vy nějaký nápad na článek? :)
Teď už k dnešnímu tématu. Naší první zastávkou na cestě byl Liverpool. Strávili jsme tam jeden den a myslím, že jsme navštívili to nějdůležitější.


1. STADIÓN FC LIVERPOOL


První věc, kterou jme v Liverpoolu navštívili, byl fotbalový stadión. Jeho okolí není zrovna malebné protože tam žijou ti největší (takže i nejagresivnější) fanoušci. Kdybych byla fanda fotbalu, byla bych mnohem víc nadšená, ale teď, když vidím ty tribuny v televizi a vím, jak slavné týmy tam hrajou, jsem vlastně dost ráda, že jsem se tam mohla podívat.
Stadión nabízí různé prohlídky, více podrobností najdete ZDE.



2. METROPOLITAN CATHEDRAL 
Metropolitní katedrála je velmi zajímavou stavbou. Vlastně nevím, jestli se mi líbí, nebo ne, ale vím, že stojí za to, vidět ji naživo. Jaké to je uvnitř, vám bohužel neřeknu, protože zrovna když jsme dorazili, katedrála se zavřela.

3. LIVERPOOL CATHEDRAL












Liverpoolská katedrála je už trochu obyčejnější stavbou, ale i přes to je její velikost ohromující. Dovnitř jsme pouze nakoukli, protože se tam konala nějaká akce a déle jsme zůstat nemohli.



4. PARK POD KATEDRÁLOU
Pod Liverpoolskou katedrálou nás zaujal na pohled pěkný parčík. Potkali jsme několik mladých lidí v uniformách a mě zaujal mladý pár. Představila jsem si, jak mě tam vodí na procházky můj protějšek. Park vede okolo katedrály a končí kousek od čínské čtvrti.

5. BEATLES MUSEUM
Toto je pro všechny fanoušky Beatles. Dozvíte se tam, jak se dali dohromady, jaké měli problémy a jaká byla jejich cesta ke slávě. Poslechnete si několik jejich slavných hitů a čekají na vás také jednotlivé sekce o členech skupiny a nakonec vás ohromí místnost s bílým klavírem, písní Imagine a jejím textem po celé stěně.


6. PŘÍSTAV - ALBERT DOCK
Přístav. Moře. Titanic. Muzea. Cihlové domky. Kolotoč jak z pohádky. Ruské kolo. To vše zde najdete. A navíc ještě krásný výhled!

Byli jste někdo v Liverpoolu? Jak se vám tam líbilo? :)
Vaše Luci
(Canon eos 1000D, 50mm/1, 8 STM)

2 komentáře :

  1. Krásné fotky. Já jsem v Liverpoolu nikdy nebyla, ale chtěla bych se tam jednou podívat. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju :) Jsem ráda, že jsem se tam mohla podívat, ale znovu bych tam asi nejela. Ale každý je jiný, třeba se ti tam bude líbit, až se tam jednou podíváš! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář :)