pondělí 2. listopadu 2015

RECIPE: apple pie

Je podzim, svítí sluníčko, které krásně ladí s barevnými listy a do toho v zahradách roste spoustu dobrých, červených jablek. V takovém počasí nejradši sním nad budoucností, jak kolem mě běhají mé děti a jsme v našem krásném baráčku... Ale je taky už pěkná zima, takže nezbývá nic, než si vzít teplé ponožky a svetr, uvařit si čaj a upéct si něco sladkého z těch dobrých jablek. Jednoduchý linecký koláč s minimem cukru, dobrý na to, když Vás chytne mlsná!
Ingredience:
70 g přírodního cukru
140g másla
210 g špaldové mouky
2 lžíce bílého jogurt
3 střední jablka
skořice
(agávový sirup)

Nejdříve si odvážíme mouku, cukr a ZMĚKLÉ máslo. Hned na začátku přichází nejtěžší práce - ze směsi se snažíme vypracovat tuhé těsto (které můžete vidět na obrázku vpravo). Když máme takový bochánek, vyložíme menší dortovou formu pečícím papírem, dáme do ní těsto a rozmačkáváme po dně, po stranách i trošku nahoru. Pokud jsme spokojeni se základem, přichází na řadu jogurt. dvěma lžícema potřeme těsto a posypeme trochou skořice. Zbývá už jen poklást oloupanými a nakrájenými jablky, posypat další skořicí a jestli chcete, můžete polít přibližně lžičkou agávového sirupu. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200°C po dobu 35 minut.
Jak si užíváte tu podzimní atmosféru vy? Já včera vyrazila na krásnou celoodpolední procházku po okolí naší vesnice a navštívila jsem spoustu známých turistických míst, tak jsem ze sebe měla zase jednou radost. Kam jste o prázdninách nebo o tomhle krásném víkendu vyrazili vy? :)
A ještě jedna novinka! Dnes jsem se dozvěděla nejlepší blogerky, které se dostaly do top 10 a gratuluju jim. Nám se to, bohužel, nepovedlo, ale i přesto bych chtěla poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Těším se zase příští pondělí :)
Vaše Luci


2 komentáře :

  1. Tak ten vypadá neskutečně dobře :)
    Mimochodem máš hezký blog, rozhodně jsem ho nenavštívila naposledy!! Byla bych moc ráda, kdybys i ty navštívila můj blog, případně se stala mojí čtenářkou, samozřejmě pokud se rozhodneš můj blog číst:)
    Měj se hezky..:)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za podporu :)
      Na tvůj blog se podívám :)
      Taky se měj hezky! :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)