pátek 1. května 2015

3 FAVOURITE BREAKFASTS

Dnes vás čeká článek o mých třech oblíbených snídaních. Nejsou to žádné speciální věci. Zkrátka jídlo, které si ráno s radostí dělám. Jsou tam schované nějaké osobní typy, jak mít počátek nového dne ještě chutnější. Možná jste už někde četli, že miluju ovoce. Tímhle si to můžete potvrdit. Čeká vás ale i slaná tečka na závěr.


JOGURT S OVOCEM
Tohle je moje snad nejčastější snídaně. Jogurt s ovocem jím téměř každé školní ráno, někdy i odpoledne. Pokud si to chcete udělat k snídani, navažte si 120 - 150 g bílého jogurtu, 120 g ovoce, 20 - 40 g oříšků, (agávový sirup, hořká čokoláda). Jogurt používám obyčejný nejlevnější, NE řecký!!!! Nikdy jsem ho neměla, takže nevím, jak chutná, ale o bílém jogurtu se říká, že se po něm tolik netloustne, spíše hubne, jenže řecký jogurt je dost tučný. Ovoce můžete použít jaké jen chcete. Tuhle zimu jsem si oblíbila mango. Jahody jsou mou celoroční láskou. Pokud nejíte oříšky, můžete je nahradit ovesnými vločkami nebo müsli (doporučuji z Marks&Spencer). Já tohle všechno doplním trochou hořké čokolády, nasekané na drobné kousky, a kápnutím agávového sirupu. Dodá to jogurtu zvláštní chuť.

SMOOTHIE
Upřímně musím říct, že moc nevím, jaký je rozdíl mezi smoothie a milkshakem. Myslím si, že smoothie je plno hodnotná snídaně nebo svačina (tudíž použijeme vločky a místo mléka jogurt), zatímco do milkshaku dáte jen ovoce a mléko. Nevíte někdo přesně? :)
Do smoothie můžete dát jakékoli ovoce chcete. U nás doma tvoří základ těchto shaků vždy banán. Dál už přidávám ovoce, které zrovna máme. Pro tento článek to je: 1 banán, jahody, maliny, borůvky, 3 lžíce bílého jogurtu, 3 hrstičky ovesných vloček. Vše rozmixujte buď ve stolním mixéru, nebo tyčovým. Měla jsem problém vypít to sama, proto myslím, že je to lepší pro dvě osoby.

TOASTY
Konečně se dostáváme k něčemu bez ovoce! Poslední oblíbená snídaně jsou toasty. Moc je doma nemíváme a právě proto je mám ráda. Je to rychlá a dobrá snídaně. Můžete na ni vybít trochu své kreativity a spotřebovat spoustu nevyužitých surovin. Nejčastěji je jím s Gervaise a rajčetem nebo nějakou pomazánkou. "Masité rajče", které mám v tomto článku, je pro mě jedno z nejchutnějších. V létě podobná pěstujeme na zahrádce. Jelikož zeleninu moc nemusím, vyhovuje mi jejich nepříliš výrazná chuť. Pokud ale máte rádi správná kyselá rajčátka, nejvhodnější jsou cherry.

P. S. Nejlepší toasty mají v M&S (ve slevě jen za 22 Kč)!!! 



To by byl pro dnešek celý článek. Začíná měsíc, kdy bude pouze jeden článek týdně a to v pátek. Připravila jsem si teď několik příspevků dopředu, protože příští pátek jedu na týden pryč z ČR (všechno vám to zdokumentuju) a dávám opravit svůj notebook, protože mi nefunguje touchpad tak, jak by měl. Nezlobte se tedy prosím, kdyby na přelomu května a června nebyly články.
Užívejte si první Máj! Luci   

8 komentářů :

  1. Mňam, poslední toasty mám taky takto ráda. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to obyčejná snídaně, ale fakt dobrá :) Děkuju ti za komentář :)

      Vymazat
  2. To smoothie <3
    http://pearlsomyflife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo moc dobrý a hlavně sytý!! Často piju ovoce jen s mlékem :) Děkuju za komentář :)

      Vymazat
  3. Ten toast s rajčetem bych se hned dala! :)
    http://hollychicc.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Od tý chvíle, co jsem ho udělala na tenhle článek jsem si ho dělala k snídani každý den :D :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)