neděle 17. dubna 2016

2. CÍL|břicho

Po měsíci tu máme opět další cíl! Jelikož jsem teď strávila několik dnů v posteli a před tím jsem cvičení moc nedala (no, od Velikonoc jsem necvičila...), tak jsem si řekla, že je na čase se do toho zase pořádně opřít. Navíc už za dva měsíce je léto! Takže jsem si vymyslela takovou malou vytrvalostní challenge na břicho, do které můžete jít se mnou. Není to vůbec nic složitého.

Vytrvalostní je v tom slova smyslu, že nevím, jestli cvičení zvládnu dodržet opravdu každý den, ale právě i o tom to je. Chtěla bych každého z vás (i sebe) donutit, najít si na sebe každý den zhruba 15 minut a odcvičit těchto několik cviků. To přece není moc. Navíc se u toho člověk ani moc nezapotí, takže není potřeba, převlékat se do sportovního. Je dobré, stanovit si dobu cvičení. Já jsem si řekla, že to splním buď hned ráno, když vstanu, nebo naopak večer, než se půjdu umýt. Vám, kteří chcete se cvičením začít, by tato challenge mohla pomoct a postupně byste přibírali nějaké cviky na nohy, zadek... Teď už se ale podívejte, o čem tady vlastně celou dobu mluvím!

1. SADA
45 sekund crunches (leh na zádech, pokrčené nohy, ruce za hlavou a mírné zvedání horní části těla)
45 sekund leg lifts (leh na zádech, zpevněný střed těla, nohy natažené do pravého úhlu a pokládáme - NE AŽ NA ZEM)
Při třetím opakování už "nekmitejte", ale snažte se vydržet v nepříjemné pozici co nejdéle (max 45 sekund)
2. SADA
(leh na zádech, pokrčené nohy spustíme na jednu stranu, záda leží stále rovně, zpevníme střed a zvedáme horní část těla stejně jako u obyčejných crunches)
Při třetím opakování opět zkusíme trochu výdrž

3. SADA
45 sekund reverse crunches (leh na zádech, nohy pokrčené/natažené do pravého úhlu, pomalým pohybem - NE ŠVIHEM - se snažíme odlepit zadek od podlahy za použití břišních svalů)
45 sekund plank push - ups (z planku na loktech přecházíme na celé dlaně)

A to celé zopakuji ještě jednou! 


U všech cviků je strašně důležité, abyste měli zpevněný střed těla. Neměli by vás při ničem bolet záda (bedra). Jestli nevíte, jak na aktivaci pánevního dna, zkuste zajít na pár hodin pilates. Času, stráveného tam, ani peněz nikdy nelituju, protože je to základ veškerého cvičení! Pokud z mého popisku nerozumíte, jak se cvik provádí, stačí, když kliknete na zadání a zobrazí se vám obrázek :) Pokud nějaký cvik nesnášíte, nevzdávejte to! Já s reverse crunches neustále bojuju a dost často mě po nich bolí záda (to je jediný cvik, u kterého to zkouším i přes tu bolest), ale tím, že je nebudu dělat vůbec, se nezlepším, takže se snažím ze všech sil. Tak co, jdete do toho do konce dubna se mnou? :)
Vaše Luci

2 komentáře :

  1. Suuper článok! :) Teraz ku blížiacemu letu veľmi prospešný! :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) No právě, už si začíná uvědomovat, že tady za chvíli bude, a je zase potřeba začít něco dělat! Doufám, že do toho jdeš se mnou! :D :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)