pondělí 19. října 2015

RECIPE: V hlavní roli avokádo (lunch to school)

Spěch. Vaření oběda do školy. Zralé avokádo na talíří s ovocem a zeleninou. Zralé avokádo rozpůleno. Zralé avokádo rozmačkáno. Zralé avokádo utopeno v hrnci. - Takto by se dal popsat náš dnešní pracovní postup. Stálé vídání avokáda na chlebu a v pomazánkách mě už nebavilo, tak jsem ho hodila do hrnce a přemýšlela, co dál...
 
Budete potřebovat:

1/2 avokáda
stroužek česneku
citronová šťáva
špetka soli
1/2 smetany na vaření

Postup je jednoduchý. V nádobě si vidličkou rozmačkáme půlku zralého avokáda. Vložíme ho do malého hrnce a postupně přiléváme smetanu na vaření. Množství smetany záleží na velikosti avokáda, ale zhruba polovina kelímku by měla stačit. Snažíme se udělat hladkou omáčku. Vymáčkneme stroužek česneku, trochu citronové šťávy a špetku soli. Omáčka by měla být trochu ostřejší, aby těstoviny s obyčejným nekořeněným masem dostaly nějakou chuť. Vše tedy můžete dochutit už podle svého a popřípadě přidat ještě česnek nebo citrón.

Omáčku můžete podávat s čím chcete, ale protože je to oběd do školy, tak se ji dávám na těstoviny a orestuju kousky masa. Líbí se Vám recept? Zkusíte ho? :)
Vaše Luci 

2 komentáře :

Děkuju za každý komentář :)