pondělí 12. října 2015

RECIPE: Ovesná kaše na několik způsobů

Dnešní článek je převážně pro úplné začátečníky, kteří už mají po krk jogurtu s ovocem nebo namazaného chleba a přemýšlí o ovesné kaši, ale neví, jak na to. Základ všech mých kaší je stejný - 1/2 hrnku ovesných vloček, 150 ml mléka, 1 lžička medu. Potom různě přidávám koření, sušené ovoce... Podívejte se sami :)
1. CLASIC - Tohle je v podstatě to, co jsem Vám napsala v první odstavci - základ.
Do kastrůlku dáme vločky, které zalijeme mlékem. Jaký druh vloček budete mít, je jen na Vás. Já mám nejraději ty nejobyčejnější. Pustíme vařič a asi po půl minutce přidáme lžičku medu. Kaši vaříme a průběžně ji mícháme. Postupně začne hustnout. Až budete s konzistencí spokojení, vypněte vaři. Kaši můžete nechat takto, ale já pro výraznější chuť přidávám sušené brusinky.


2. CINNAMON - tentokrát přidáme skořici.
Základ druhé kaše je opět stejný - vločky v kastrůlku zalité mlékem a lžička medu. V průběhu vaření jsem přidala zhruba půl lžičky skořice a na konci opět sušené brusinky. Kaši jsem potom ozdobila strouhaným kokosem.

3. NUTS&CHIA - Stále dokola, ale s oříšky.
Opět začneme odměřením vloček a mléka, přidáme med a vaříme. Nasekala jsem si trochu směsi vlašských ořechů, kešu a mandlí. A nezapomněla jsem samozřejmě ani na brusinky! Nakonec jsem přidala ještě trochu chia semínek, aby celá kaše byla výživnější.

Vidíte, že je to stále to samé dokola jen s jinými dochuceními a základ je úplně jednoduchý! Je jen na Vás, co máte zrovna doma a co si do kaše přidáte. Můžete ji snídat každé ráno, ale pokaždé bude jiná. Navíc je to hezké zahřátí do studeného zimního rána, jako bylo třeba dnes. A mám nový Instagram speciálně pro tento blog instagram.com/cheerhoodbyluci/
Vaše Luci

2 komentáře :

  1. Já ovesné kaše miluji :))
    Nejčastěji si jí dělám se skořicí, arašídovým máslem, kokosem, kostičkou vysoko% čokolády a granatovým jablkem, mňam!

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuju za komentář :) Jednou jsem jí taky zkoušela s čokoládou, ale to, jak se rozpustí mi moc nechutnalo, takže to vynechávám :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)