úterý 2. června 2015

ENGLAND 2015|Tintagel, Dartmoor, Eden project

Dnešní článek bude od dnech od pondělí do středy. Tyto dny jsme byli v našich hostitelských rodinách v Plymouth. Každé ráno jsme v tomto městě chodili od 9 do 12:15 do školy. Odpoledne jsme vždy někam vyrazili.


V pondělí jsme navštívili vesničku TINTAGEL. Je zde velká síň, která se zabývá králem Artušem. Za vesničkou se nachází zřícenina (spíše zbytky) hradu. Ležel na obrovských útesech. Byl to opravdu krásný výhled. Nikdy by mě nenapadlo, že vlny mohou dělat tak dunivé zvuky. Když jsme vyšli nahoru na útesy, foukal silný vítr. Všude také běhaly divoké ovce/kozy (moc nevím, co to je :D) 










V úterý jsme se vydali do národního parku DARTMOOR. Projeli jsme ho autobusem ze severu na jih. Dělali jsme krátké přestávky na různé fotky. Někde můžete vidět takovou žlutou rostlinu. Když utrhnete její květ a třete s ním mezi prsty, voní vám pak po kokosu! 









Ve středu byl náš poslední den v Plymouth. Měli jsme tam tedy rozchod. Co jsem si koupila vám ukážu někdy příště :) Hned po tom jsme jeli do tropických skleníku EDEN PROJECT. Celý areál je rozdělen na 3 oblasti: tropický biotop, středozemní biotop a mírný pás, jehož rostlinky byly venku. V tropickém skleníku bylo opravdu teplo, ve středozemní oblasti byla naopak větší zima než venku. Fotilo se tu opravdu špatně a myslím, že na fotkách není vidět, jak zajímavé to doopravdy bylo. Malou ukázku jsem pro vás ale připravila. Alespoň pro představu.


rýže




ananasy





Jaký z těchto tří výletů byste absolvovali nejraději? :) Za pár dní se můžete těšit na finální Londýn!
Vaše Luci

2 komentáře :

Děkuju za každý komentář :)