úterý 28. dubna 2015

HOW TO START

Máte tady pokračování na první článek o fitness. Tentokrát nás čeká další krok a to PŘIPRAVIT SE! Tak co, podívali jste se na nějaké inspirační obrázky? Namotivovaly vás dostatečně, abyste začali cvičit? Podívejte se na videa v tomto článku! Do teď si pamatuju na první okamžik, kdy jsem začala tak nějak posilovat, snažit se a nechtěla jsem dělat sklapovačky a sedy lehy, protože mě z nich bolí záda. Pustila jsem si nějaké super těžké abs video (které stále neucvičím) a snažila jsem se. Zalíbil se mi první cvik (který jsem snad jako jediný zvládla) a tak jsem ho opakovala stále dokola, několik měsíců. Nohy jsem posilovala podle obrázků (různé výpady, dřepy, sezení na zdi, skákací panáky...). Pro začátky si můžete sestavit takový plán ze cviků, které vás budou bavit. Řekněte si, kolik sérií po kolika uděláte a udělejte si dvacet minutek jen pro sebe. Na konci se nezapomeňte protáhnout! Tím se dostávám k dalšímu bodu. Pokud se vám nechce vyloženě posilovat, jen se protahujte. Pokud se ale chcete naopak zapotit, pusťte si nějaké cardio video. Budete se potom cítit úplně nádherně! V tom jsem ve svých začátcích udělala možná chybu - vynechala jsem tato cvičení.


Abyste si urovnali myšlenky, co jste si právě přečetli, shrnu vám to do několika bodů:
  1. Složte si rutinu z vašich oblíbených cviků, kterou několikrát za sebou zopakujet.
  2. Pokud jste nějaký den vyčerpaní, pouze se pořádně protáhněte (minimálně 10 minut)
  3. Bolí vás svaly? Pusťte si cardio video a pořádně se zapoťte! 
Při tom všem dodržujte základní pravidlo:

 !PO KAŽDÉM CVIČENÍ SE PROTÁHNĚTE!
Teď už se podívejte na videa a zjistěte, jaký je váš oblíbený cvik. Pokud si troufnete, můžete si s ní rovnou zacvičit a otestovat, jak na tom jste. Můžete si dát za cíl, že jednou to video odcvičíte bez přestávky!

videa: BLOGILATES


Cassie Ho je holka, se kterou cvičím moc ráda. Vlastně cvičím jen s ní. Její videa jsou sympatická, a i když ona občas křičí (což mě štve :D), říkáte si, aby už zmlkla a nevnímáte, že cvičíte. Je dobré, že si můžete sami sestavit program na každý den. Jednou můžete cvičit na břicho a nohy, další den zas ruce a zadek. Je opravdu jen na vás, jaké video a jak dlouhé si vyberete. Navíc, pokud rádi tancujete, tak si taky najdete své. Nebo můžete cvičit na nějakou svou oblíbenou písničku a v této kategorii má také cvičení, kdy pustí nějakou neznámou písničku a vy opakujete 1 - 2 cviky právě po celou dobu hudby.
Horní video je dobré pro začátky a jsou tam cviky opravdu na celé tělo. Vysvětluje tam u některých cviků i teorii a všeobecně vás se vším tak nějak seznámí. Veškerá její videa jsou dobrá. Pokud chcete třeba nějaký cardio (opravdu na zpocení), tak jsem si oblíbila tyto dvě. První video mám ráda, protože se opakují čtyři cviky a cvičí se na čas, který se postupně zkracuje. Druhé video mám ráda, protože mě pořádně zahřeje a druhý den cítím pořádně nohy :D A ve třetím videu vám pustí písníčku (jak jsem zmiňovala v minulém odstavečku). Tak snad si s nějakým videem zacvičíte a bude se vám dobře hubnout a zdokonalovat se! :)

 

 



Luci

2 komentáře :

  1. Podle těchto videí jsem jeden čas taky cvičila.. ted už dlouho nic, ale plánuji začít běhat.. :)

    PS: U mě na blogu je GIVEAWAY :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ona je super,tyhle videa mám nejradši :) Teď jsem byla nemocná, tak jsem taky vypadla z rytmu :/ Ale na konci května chci taky začít běhat, ale až si koupím hodinky na meření tepu :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)