pátek 24. dubna 2015

GIRL ONLINE by Zoella aka Zoe Sugg

Jelikož jsem teď na několik dní zalehla, nezbylo mi nic jiného, než napsat takovýhle povídavý článek, místo plánovaného outfitu. Předpokládám, že všichni znáte Zoe Sugg neboli Zoellu. Pokud ne, měli byste jí určitě trošku prozkoumat. Je to jedna z nejznámějších YouTuberek vůbec, která má přes 7, 9 milionů odběratelů. Na její videa se můžete podívat tady. Pokud chcete poznat jaká je, co dělá a nejrůznější zajímavosti, natáčí vlogy na svůj druhý kanál. Ještě známější se stala, když vydala svoji knihu, která je nejprodávanější v roce 2014. Vyšla v listopadu a 13. května by měla vyjít přeložená do češtiny.
  
NEOBSAHUJE SPOILERY

Anglickou knihu jsem překousala během 4 dnů (hlavně nocí). Přijde mi to jako něco neuvěřitelného, že jsem zhruba 300 stránkovou knihu přečetla tak rychle. A ještě k tomu v angličtině! Čte se to krásně, stránky ubíhají, ani to nevnímáte, rázem za sebou máte deset stran. Vždy chvíli trvá, než se začtete a než přestanete každé slovíčko, kterému nerozumíte, hledat ve slovníku. Možná se ale občas zaseknete a řeknete si "o čem jsem to teď sakra četla?", tak si to jedno slovíčko, které je klíč k celé situaci, přeložit musíte. Má úroveň je myslím si kolem B2 a neměla jsem žádné vetší problémy (nepochopila jsem dvě situace). 
Obsah knihy je klasicky romantický. Dívka se zamiluje do kluka, pak nastane zápletka a jste napjatí, jak to skončí. Něco takového vám řekne i popis na zadní straně obálky knihy. Musím říct, že Noaha jsem si oblíbila i já. Bylo mi líto, když kniha skončila, už je ale známo, že bude druhý díl. Dalo by se říct, že je to z části i psychologický román. Pokud Zoë znáte, víte, že má panické záchvaty a soupeří s nejistotou. To zakomponovala i do své knihy.
Musím tenhle příběh jen a jen doporučit! Jsem na Zoe opravdu moc pyšná, ať už jí s tím pomáhal kdokoliv. Je to skvělá kniha, do které se začtete a nechcete skončit, protože jste napjatí, co se stane dál. Jsem zvědavá, jaký bude český překlad, ještě nikdy jsem nečetla stejnou knihu v češtině i v angličtině. Pokud máte jakékoliv otázky, ráda vám na ně odpovím :)
Luci

2 komentáře :

  1. Taky se na tu knížku chystám, ale raději v angličtině, aby to bylo jakože fakt od Zoe. :)) Ale spíš bych si ráda pořídila knížku od Connora. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tvojí myšlenku :) já moc nečtu (nejčastěji o letních prázdninách), ale Zoe mám moc ráda, tak jsem se do ní pustila :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář :)