pondělí 7. září 2015

RECIPE: Koláč z dýně Hokaidó

Dnes přicházím s receptem na koláč/dort. Pokud máte zahradu, na které pěstujete dýně hokaidó, nebude to pro Vás žádný problém. Ale pokud nic takového nemáte, nebojte se. Dýně se normálně prodává v supermarketech. Musím říct, že tahle dobrota se stala nutností pro tohle léto, tak jí taky vyzkoušejte :)

 
 korpus:
160 g hladké mouky
1 lžička skořice
špetka mletého zázvoru
špetká muškátového oříšku
špetka sole
2 lžičky prášku do pečiva
250 g dýně hokaido
4 vejce
140 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
100 g zakysané smetany

krém:
smetana ke šlehání
ztužovač
skořicový cukr 


Nejprve v míse smícháme téměř všechny suché ingredience - mouku, skořici, zázvor, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Poté si dáme vařit vydlabanou (ale neoloupanou) dýni hokaido. Jakmile změkne, zcedíme jí a vidličkou na talíři rozmačkáme do kašičky. Do mixerové mísy praskneme 4 vajíčka a začneme šlehat. Po chvíli přidáme krystalový a vanilkový cukr. Až budeme mít pěnu, postupně začneme přidávat směs suchých ingrediencí, rozmačkanou dýni a zakysanou smetanu. Vše nalijeme do dortové formy a budeme péct 30 - 40 minut v horkovzdušné troubě na 175 - 180°C. 

Když nám vychladne korpus, můžeme ho potřít "vylepšenou šlehačkou". Vyšleháme smetanu, ztužovač a trochu skořicového cukru. Natřený koláč můžeme posypat dalším skořicovým cukrem. :) 
Pokud zkusíte, posílejte fotky na luci.cheerhood@gmail.com !!
Vaše Luci

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuju za každý komentář :)